FinD - Novice - Za gradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke izbrano turško podjetje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.8.2018

Za gradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke izbrano turško podjetje

Ljubljana/Jesenice, 03. avgusta (STA) - Dars je za izvajalca za izgradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke izbral turško podjetje Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret, katerega ponudba v višini 89,3 milijona evrov je bila najcenejša med vsemi devetimi ponudbami. Odločitev je bila objavljena danes, pritožbeni rok pa se izteče 16. avgusta.

Kot je razvidno iz odločitve uprave Družbe za avtoceste RS (Dars), ki je bila sprejeta 30. julija in danes objavljena na portalu javnih naročil, je bilo po pregledu ekonomske najugodnejše ponudbe ter vseh dopolnitev in pojasnil turškega ponudnika ugotovljeno, da Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret izpolnjuje vse pogoje, določene v razpisni dokumentaciji, da je bila ponudba pravočasna, ustreza potrebam in zahtevam naročnika, ne presega zagotovljenih sredstev naročnika ter ni ocenjena za neobičajno nizko.

Zato so ponudbo omenjenega podjetja, ki je bila bistveno cenejša od ostalih osmih prejetih ponudb, na Darsu ocenili za dopustno. Najvišjo ponudbo v višini 140,3 milijona evrov, ki jo je podal Pomgrad v konzorciju z Marti Avstrija in Marti Švica, pa so zaradi preseganja vrednosti 121,5 milijona evrov ocenili za nedopustno.

Odpiranje ponudb je sicer potekalo že 30. marca. Drugo ekonomsko najugodnejšo ponudbo je podala Gorenjska gradbena družba, ki je v sodelovanju s češkim Metrostavom ponudila gradnjo druge predorske cevi na slovenski strani predora za 104,4 milijona evrov.

Pogodba z izbranim izvajalcem bo lahko podpisana šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji javnega naročila. Od vključno ponedeljka začne skladno z zakonom o javnem naročanju teči osemdnevni pritožbeni rok, ki se izteče 16. avgusta opolnoči.

Investicijska vrednost projekta dograditve predora Karavanke vključno z manjkajočo polovico avtoceste in vsemi potrebnimi ureditvami na slovenski strani je bila sicer ocenjena na 151,6 milijona evrov brez davka na dodano vrednost, od tega naj bi gradbena dela znašala okoli 121,5 milijona evrov.

Načrtovana prostorska ureditev na slovenski strani meje obsega gradnjo nove predorske cevi v dolžini 3546 metrov, od tega je 3446 metrov pod zemljo, ter manjkajočega dela avtoceste med vhodom v predor in obstoječo cestninsko postajo v dolžini približno 620 metrov. Predviden rok izgradnje je po projektantski oceni v petih letih od uvedbe izvajalca v delo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar