FinD - Novice - Mol s podobnim polletjem kot lani
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.8.2018

Mol s podobnim polletjem kot lani

Ljubljana, 03. avgusta (STA) - Madžarski energetski velikan Mol je v prvem letošnjem polletju ustvaril 1,3 milijarde dolarjev bruto dobička iz poslovanja, kar je približno toliko kot v enakem lanskem obdobju. Čisti dobiček je dosegel 512 milijona dolarjev.

Dejavnost raziskav in proizvodnje (upstream) je ustvarila 612 milijonov dolarjev EBITDA ali 37 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, predvsem zaradi višjih cen nafte ter plina, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Dnevna proizvodnja je v povprečju znašala 110.000 159-litrskih sodov ekvivalenta nafte, kar je toliko, kot je znašala v prvem lanskem polletju. Nižjo proizvodnjo na Madžarskem, Hrvaškem in v Rusiji so nadoknadili z višjo v Veliki Britaniji, so povedali v družbi.

Dejavnost rafinerij in trženja (downstream) je v letošnjem polletju dosegla 492 milijonov dolarjev EBITDA in se je zmanjšala za 24 odstotkov.

Maloprodaja je dosegla 192 milijonov dolarjev EBITDA, kar v primerljivem obdobju predstavlja 28-odstotno rast. Na plinskem segmentu je EBITDA dosegel 116 milijonov dolarjev ali osem odstotkov več.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar