FinD - Novice - Toyota z rekordnim četrtletnim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.8.2018

Toyota z rekordnim četrtletnim dobičkom

Tokio, 03. avgusta (STA) - Japonska Toyota je v minulem četrtletju zabeležila rekordnih 657,3 milijarde jenov (5,08 milijarde evrov) čistega dobička, kar na letni ravni predstavlja 7,2-odstotno rast. Kljub odličnim rezultatom v avtomobilskem velikanu niso popravili celoletne napovedi, pri čemer so izpostavili negotovost zaradi mednarodnih trgovinskih napetosti.

Dobiček iz poslovanja je od začetka aprila do konca junija poskočil za 18,9 odstotka na 682,7 milijarde jenov, prihodki od prodaje pa so se na letni ravni okrepili za 4,5 odstotka na 7400 milijard jenov.

Kot poroča francoska tiskovna agencija, je podjetje močne rezultate zabeležilo predvsem v Severni Ameriki, prav tako je prodaja močna ostala na Kitajskem.

Toyota je ob objavi četrtletnih poslovnih rezultatov ohranila celoletno napoved poslovanja v poslovnem letu, ki se za podjetje konča z marcem 2019. Ocenjujejo, da bo čisti dobiček na letni ravni nižji za 15 odstotkov. Analitiki izpostavljajo, da japonske proizvajalce vozil skrbijo predvsem carine, ki jih uvajajo ZDA.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar