FinD - Novice - Sanofi v drugem četrtletju s padcem prodaje in dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.8.2018

Sanofi v drugem četrtletju s padcem prodaje in dobička

Pariz, 31. julija (STA) - Francosko farmacevtsko podjetje Sanofi je v drugem četrtletju ustvarilo 8,18 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 5,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Še bolj se je znižal čisti dobiček, in sicer za 26,2 odstotka na 762 milijonov evrov. Slabši rezultat v družbi pripisujejo izgubam na ameriškem trgu, a napovedujejo novo fazo rasti.

Kot je v poročilu o poslovanju, objavljenem na spletni strani družbe, zapisal njen generalni direktor Olivier Brandicourt, so se v drugem četrtletju pokazale posledice izgube nekaterih licenc v ZDA, a so zaradi razvejanosti svojega portfelja uspeli te izgube v veliki meri nadomestiti.

"Osredotočeni smo na prihajajočo novo fazo rasti, v kateri bomo posebno pozornost namenili izdelkom za posebno oskrbo. Gradili bomo tudi na našem vodilnem položaju na trgih v razvoju in v segmentu cepiv," je povedal.

Eden ključnih Sanofijevih izdelkov je zdravilo za sladkorne bolnike. Prodaja tega se je na globalni ravni v drugem trimesečju skrčila za 11,9 odstotka, kar po ocenah družbe potrjuje za letos napovedani trend.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar