FinD - Novice - Še danes čas za plačilo dohodnine iz drugega svežnja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.8.2018

Še danes čas za plačilo dohodnine iz drugega svežnja

Ljubljana, 01. avgusta (STA) - Danes se izteka rok za doplačilo dohodnine za leto 2017 za tiste zavezance, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v začetku junija in niso podali ugovora. V tej tranši je bilo zavezancev z doplačili 124.553, ki morajo državi skupaj doplačati 40,75 milijona evrov. Odmerjeni davek lahko poravnajo v več obrokih.

"Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke," so v sporočilu za javnost zapisali na Finančni upravi RS (Furs). V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov.

Roka za vložitev obrazca ni, Furs pa zavezancem priporoča, naj ga vložijo čim hitreje. "Najbolje je takoj, ko zavezanec prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku," so dodali.

V drugem svežnju iz konca maja je bilo 568.983 informativnih izračunov dohodnine za lani, skupaj s prvim svežnjem iz konca marca je izračune torej prejelo 1.528.772 zavezancev. Medtem je finančna uprava dohodnino za zavezance iz prvega svežnja že poračunala, prav tako je pred nekaj dnevi že vrnila preplačane zneske zavezancem iz drugega svežnja.

Do danes torej na Fursu čakajo le še na doplačilo dohodnine tistih zavezancev, ki so jim lani med letom delodajalci obračunali prenizke zneske akontacije dohodnine. V povprečju bo vsak plačal državi 384 evrov, vsi skupaj pa 40,75 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar