FinD - Novice - Pripojitev Air Berlina oklestila dobiček Lufthanse
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2018

Pripojitev Air Berlina oklestila dobiček Lufthanse

Frankfurt, 31. julija (STA) - Nemški letalski prevoznik Lufthansa je v letošnjem drugem trimesečju ustvaril 734 milijonov evrov čistega dobička, kar je 0,8 odstotka manj kot v enakem obdobju lanskega leta. Lufthansa je padec dobička pripisala enkratnim stroškom zaradi pripojitve letalske družbe Air Berlin. Njeni prihodki so sicer narasli za 0,4 odstotka na 9,3 milijarde evrov.

Kljub padcu je bil čisti dobiček letalskega prevoznika večji od pričakovanj analitikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dobiček pred davki je na letni ravni zdrsnil za 3,4 odstotka na 982 milijonov evrov.

Na slabše poslovne rezultate so negativno vplivale tudi višje cene goriva in odpovedi poletov, ki so bile posledica nenavadno nevihtnega vremena v drugem trimesečju. Lufthansa je sicer med aprilom in junijem povečala število potnikov.

"Brez upoštevanja stroškov integracije Air Berlina k družbi Eurowings, ki bo dodatno okrepila naš tržni položaj v Evropi, bi Lufthansa beležila boljše rezultate," je ob objavi poslovnih rezultatov ocenil prvi finančnik podjetja Ulrik Svensson. S prevzemom družbe bo Eurowings do leta 2019 pridobil okrog 210 letal in postal konkurenčnejši.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar