FinD - Novice - Standard & Poor's izboljšal oceno Save Re
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2018

Standard & Poor's izboljšal oceno Save Re

Ljubljana, 31. julija (STA) - Bonitetna agencija Standard & Poor's je izboljšala bonitetno oceno finančne moči Save Re na z A- na A (odlično), pri čemer je srednjeročna napoved stabilna. Sava Re je dokazala visoko kapitalsko moč v daljšem obdobju, tako po metodologiji bonitetne agencije kot solventnosti II, k čemer je prispevala tudi stabilna dividendna politika.

"Prav tako ocenjuje, da sta se tržni položaj in dobičkonosnost skupine izboljšala, tako zaradi organske rasti kot tudi rasti s prevzemi. Ugotavlja, da se je povečala operativna in stroškovna učinkovitost skupine, tako na slovenskem trgu kot na trgih izven Slovenije, kjer je skupina prisotna," so iz družbe sporočili prek spletne strani Ljubljanske borze.

Skupina, kot so navedli, zagotavlja pozitivne zavarovalno-tehnične rezultate, tako v zavarovalnem delu kot tudi pozavarovalnem delu, pri čemer je največji potencial za nadaljnjo rast skupine prepoznan na trgih Zahodnega Balkana. Pozitivno bonitetna hiša ocenjuje tudi zaključene prevzeme entitet na trgih, kjer je skupina že bila prisotna, s čimer se je izboljšal tržni položaj.

Družba ocenjuje, da bo z izboljšano bonitetno oceno lažje izpolnjevala strategijo selektivne oziroma dobičkonosne rasti na mednarodnih pozavarovalnih trgih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar