FinD - Novice - Ameriški senat soglasno potrdil predlog zakona o znižanju carin za 1660 izdelkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.7.2018

Ameriški senat soglasno potrdil predlog zakona o znižanju carin za 1660 izdelkov

Washington, 27. julija (STA) - Ameriški senat je v četrtek soglasno potrdil predlog zakona o odpravi ali znižanju carin na 1660 izdelkov iz tujine, od katerih jih polovico izdelajo na Kitajskem. Predstavniški dom je podoben predlog sprejel že januarja in po uskladitvi obeh predlogov v enega ga bodo poslali v podpis predsedniku Donaldu Trumpu.

Bela hiša doslej glede tega še ni podala stališča. Trump uvaja carine na vse strani, da bi znižal ameriški zunanjetrgovinski primanjkljaj. Podporniki kongresnega predloga zakona sicer trdijo, da bo pomagal gospodarstvu, ker bo ukinil carine, ki so bile uvedene za zaščito industrij, ki jih v ZDA več ni.

Nacionalno združenje predelovalne industrije ZDA je izračunalo, da ameriška podjetja zaradi nepotrebnih carin plačajo milijon dolarjev na dan za tak uvoz.

Vendar pa bo zakon koristil tudi velikim ameriškim korporacijam, ki so preselile svojo proizvodnjo na tuje. Med njimi je na primer podjetje Hamilton Beach Brands Holding, ki na Kitajskem proizvaja likalnike, toasterje in podobne gospodinjske aparate.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar