FinD - Novice - Cene nafte okoli izhodišč
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2018

Cene nafte okoli izhodišč

Singapur, 26. julija (STA) - Cene nafte so v današnjem azijskem trgovanju ostale okoli izhodiščnih ravni. Trgovce je nekoliko presenetil podatek, da so se zaloge nafte v ZDA minuli teden znižale. Po drugi strani je del oskrbe z nafto začasno prekinila Savdska Arabija.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena septembra, je bilo treba zjutraj odšteti 74,30 dolarja, kar je 37 centov več kot v sredo. Teksaška nafta za dobavo v septembru je ostala na ravni 69,30 dolarja.

Zaloga surove nafte v ZDA je prejšnji teden upadla za 6,1 milijona sodov na 404,9 milijona sodov. Analitiki so pričakovali znižanje za tri milijone sodov. Medtem pa je Savdska Arabija zaradi napadov jemenskih upornikov prekinila dobave prek ožine Bab el Mandeb.

Sedanji dogovor o umiritvi trgovinskih napetosti med ZDA in EU ni pomiril naftnih trgovcev. Ti se namreč zelo bojijo trgovinskih vojn, saj bi te imele zelo negativne posledice za svetovno gospodarstvo, s čimer bi se povpraševanje po nafti zmanjšalo, s tem pa tudi cene.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar