FinD - Novice - Evropska sredstva za projekt nevladnih organizacij na področju enakih možnosti in diskriminacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2018

Evropska sredstva za projekt nevladnih organizacij na področju enakih možnosti in diskriminacije

Ljubljana, 26. julija (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori javnemu razpisu za sofinanciranje projekta nevladnih organizacij na področju enakih možnosti in diskriminacije. Skupna višina sredstev znaša 220.000 evrov. Razpis pa bo predvidoma prihodnji teden objavilo ministrstvo za delo, so sporočili iz vladne službe.

Evropski socialni sklad bo za razpis namenil 176.000 evrov, od tega dobrih 85.000 evrov v kohezijski sklad Vzhodna Slovenija in nekaj več kot 90.000 v kohezijski sklad Zahodna Slovenija, so navedli v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projekta nevladnih organizacij, ki je namenjen krepitvi enakosti in preprečevanju diskriminacije v Sloveniji. Ključni cilj razpisa pa je izboljšati ozaveščenost in usposobljenost nevladnih organizacij o pomenu enakopravnosti in krepitvi enakosti, razumevanju in preprečevanju diskriminacije, ter o možnostih varstva pred diskriminacijo najbolj izpostavljenih skupin v Sloveniji, še zlasti Romov, istospolno usmerjenih, beguncev in socialno šibkejših, so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar