FinD - Novice - Santander v drugem četrtletju s padcem dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.7.2018

Santander v drugem četrtletju s padcem dobička

Madrid, 25. julija (STA) - Španska Banco Santander je v drugem četrtletju zabeležila 1,7 milijarde evrov čistega dobička, kar je tri odstotke manj kot v enakem lanskem obdobju. V največji banki v območju z evrom po tržni kapitalizaciji padec pripisujejo visokim stroškom zaradi prestrukturiranja in učinkom valutnih nihanj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V drugem letošnjem trimesečju je imel Santander zaradi prestrukturiranj 300 milijonov evrov stroškov, so zapisali v banki. Ti so nastali predvsem zaradi prestrukturiranja banke Popular, ki jo je Santander prevzel junija 2017.

V poslovnem poročilu so padec dobička pripisati tudi učinkom nihanja valut, predvsem v Braziliji in Veliki Britaniji.

Izvršna predsednica banke Ana Botin je dejala, da je banka kljub močnim izzivom na valutnem trgu v drugem četrtletju zabeležila rast. V prvi polovici leta so namreč zabeležili 3,7 milijarde evrov čistega dobička, kar je štiri odstotke več kot v enakem lanskem obdobju.

V Braziliji, kjer banka ustvari več kot četrtino celotnega dobička, se je čisti dobiček v prvem polletju v primerjavi z enakim lanskim obdobjem okrepil za šest odstotkov. V Veliki Britaniji pa je čisti dobiček zaradi močne konkurence v prvih šestih mesecih leta padel za 14 odstotkov, še poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar