FinD - Novice - V Sloveniji junija na letni ravni večja poraba električne energije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.7.2018

V Sloveniji junija na letni ravni večja poraba električne energije

Ljubljana, 25. julija (STA) - Slovenija je junija porabila 1170 gigavatnih ur (GWh) električne energije, kar je en odstotek manj kot maja in dva odstotka več kot junija lani. Neto proizvodnja elektrike je bila medtem s 1185 GWh za 11 odstotkov manjša kot maja, kažejo danes objavljeni podatki državnega statističnega urada.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je zmanjšala za 23 odstotkov, v termoelektrarnah za 12 odstotkov, v jedrski elektrarni Krško pa je bila proizvodnja večja za pet odstotkov.

Manjši proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi manjša poraba goriv v termoelektrarnah. Tako je bila skupna poraba goriv junija manjša za 11 odstotkov.

Junija se je zmanjšala oskrba z vsemi energenti, razen pri petrolejskemu gorivu za reaktivne motorje in pri motornemu bencinu. Oskrbi pri teh dveh kategorijah sta se na mesečni ravni povečali za 25 oz. za šest odstotkov.

Padce so zabeležili pri oskrbi z ekstra lahkim kurilnim oljem za 30 odstotkov, s koksom za 11 odstotkov, zemeljskim plinom za 10 odstotkov, rjavim premogom in lignitom za sedem odstotkov, črnim premogom in antracitom za pet odstotkov ter utekočinjenim naftnim plinom za prav toliko.

Slovenija je junija uvozila 825 GWh, izvozila pa 807 GWh električne energije, še kažejo statistični podatki.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar