FinD - Novice - Razpoloženje v nemškem gospodarstvu julija malenkost slabše
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.7.2018

Razpoloženje v nemškem gospodarstvu julija malenkost slabše

München, 25. julija (STA) - Razpoloženje v nemškem gospodarstvu, ki ga izračunava münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo, se je julija malenkost poslabšalo. Vrednost indeksa se je tako s 101,8 točke znižala na 101,7 točke. Boljša je ocena trenutnih razmer, medtem ko so se pričakovanja za naslednje mesece poslabšala.

Indeks postopno izgublja na vrednosti vse od lanskega novembra, le maja se je malenkost zvišal.

Kot je rezultate julijske raziskave med podjetji komentiral predsednik inštituta Ifo Clemens Fuest, nemško gospodarstvo še naprej raste, a počasneje. Analitiki medtem ocenjujejo, da je majhen padec vrednosti kazalnika, ki velja za najpomembnejšega napovedovalca gibanj v nemškem gospodarstvu, znak tega, da se največje evropsko gospodarstvo le umirja, ne kaže pa znakov negativnega obrata ali celo recesije.

Podkazalnik ocene trenutnih razmer se je zvišal s 105,2 na 105,3 točke, medtem ko se je podkazalnik pričakovanj za naslednje mesece znižal z 98,5 na 98,2 točke.

Gledano po sektorjih se je indeks znižal v trgovini (z 11,4 na 10,4 točke) in v predelovalnem sektorju (s 23,9 na 22,4 točke), zvišal pa v gradbeništvu (z 19,4 na 27,4 točke) in v storitvenih dejavnostih (s 26 na 26,7 točke).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar