FinD - Novice - Skoraj pol milijona evrov za kolesarsko omrežje v Velenju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.7.2018

Skoraj pol milijona evrov za kolesarsko omrežje v Velenju

Velenje, 24. julija (STA) - Mestna občina Velenje je na razpis ministrstva za infrastrukturo uspešno prijavila projekt ureditve 13 manjkajočih kolesarskih povezav v vzhodnem delu mesta. Od ministrstva je namreč prejela sklep o dodelitvi nepovratnih sredstev v višini dobrih 485.000 evrov. Gre za kohezijska in sredstva države, so sporočili z Mestne občine Velenje.

Občina bo s pomočjo pridobljenih sredstev izvedla ureditev 13 manjkajočih kolesarskih povezav, s katerimi bo povezala kolesarsko omrežje vzhodnega dela mesta od križišča z regionalno cesto proti Slovenj Gradcu pri tovarni plastike v Šaleku do mestnega stadiona oz. Medpodjetniškega izobraževalnega centra ob Škalskem jezeru.

Občina že pripravlja razpis za izvedbo javnega naročila za dopolnitev kolesarske mreže v mestu, da bi lahko z deli začeli že letos, glavnina projekta pa bo izvedena v letu 2019.

Kot navajajo na občini, je kolesarjenje poleg pešačenja v vrhu celovite prometne strategije velenjske občine, saj ima mesto z razmeroma kratkimi razdaljami med različnimi deli skoraj idealno zasnovo za trajnostno mobilnost.

Na občini so prepričani, da bodo z gradnjo varne infrastrukture za kolesarje bistveno povečali uporabo koles po zgledu večjih evropskih mest in tako pospešili trajnostno mobilnost.

V sklop ukrepov trajnostne mobilnosti v Velenju sodi tudi brezplačni mestni prevoz, imenovan Lokalc, ki je v Velenju na voljo že desetletje. Občani ga po navedbah občine zelo pogosto uporabljajo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar