FinD - Novice - Trump pripravljen uvesti carine na celoten kitajski uvoz
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.7.2018

Trump pripravljen uvesti carine na celoten kitajski uvoz

Washington, 20. julija (STA) - Ameriški predsednik Donald Trump je v pogovoru za ameriško televizijo CNBC dejal, da je pripravljen uvesti carine na celoten kitajski uvoz, ki je lani dosegel vrednost 505,5 milijarde dolarjev. "Tega ne počnem zaradi politike. To delam, ker je dobro za našo državo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes dejal Trump.

Washington je v začetku julija uvedel 25-odstotne carine na uvoz s Kitajske, vreden 34 milijard dolarjev letno. Napovedali so še dodatne carine, tako da bi bilo ocarinjeno blago v vrednosti 50 milijard dolarjev.

Kitajska se je odzvala s povračilnim ukrepom in tudi sama uvedla carine na stotine ameriških izdelkov. ZDA so nato v odziv na protiukrep napovedale carine na dodatnih 200 milijard dolarjev kitajskega uvoza.

Kitajska je v minulih tednih že večkrat opozorila, da ZDA proti njim vodijo "najobsežnejšo trgovinsko vojno v zgodovini".

"Nočem jih strašiti. Hočem jim dobro," je Trump dejal o drugem največjem svetovnem gospodarstvu. "Zelo mi je všeč predsednik Xi. Vendar pa je to nepravično," je dodal svoje mnenje o poceni kitajskem uvozu v ZDA.

Na vprašanje, ali bo uvedba carin na celoten kitajski uvoz zamajala delniške trge, je dejal, da se to lahko zgodi, vendar pa ga to ne skrbi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar