FinD - Novice - Easyjet ob rasti prihodkov zvišal napoved dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.7.2018

Easyjet ob rasti prihodkov zvišal napoved dobička

London, 18. julija (STA) - Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je v tretjem četrtletju tekočega poslovnega leta, od aprila do junija, ustvaril 1,6 milijarde funtov (1,78 milijarde evrov) prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V družbi so zato zvišali celoletno napoved dobička pred davki, in sicer s 530 na 550 milijonov funtov.

V družbi so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pred tem pričakovali, da bodo ob koncu poslovnega leta našteli med 530 in 580 milijonov funtov dobička pred davki, zdaj pa ga napovedujejo v višini med 550 in 590 milijonov funtov.

Easyjet je v tretjem četrtletju poslovnega leta odpovedal 2606 letov, kar je 2292 več kot v enakem obdobju lani. Odpovedi so ga skupaj stale 25 milijonov funtov. Število potnikov je zraslo za 9,3 odstotka na 24,4 milijona.

Prevoznik je sicer tako kot nekateri drugi njegovi konkurenti utrpel škodo zaradi stavke francoskih kontrolorjev zračnega prometa, ki pa očitno ni vplivala na napoved dobička. Je pa prvi mož družbe Johan Lundgren danes napovedal, da se bodo zaradi stavke pritožili na Evropsko komisijo.

Vlagatelji so zvišanje napovedi celoletnega dobička pozdravili; delnice Easyjeta so v začetku trgovanja pridobile tri odstotke.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar