FinD - Novice - Deželna banka Slovenije z začasnim vodstvom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.7.2018

Deželna banka Slovenije z začasnim vodstvom

Ljubljana, 18. julija (STA) - Nadzorni svet Deželne banke Slovenije se je v torek seznanil z odstopom Sonje Anadolli z mesta predsednice uprave banke. Kot so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke, bo začasno, za pol leta, vodenje Deželne banke Slovenije prevzel Marko Rozman.

Anadollijevi je mandat predsednice uprave Deželne banke Slovenije prenehal v torek, Rozman pa je bil na njeno mesto za šest mesecev imenovan v skladu z določili zakona o bančništvu, so navedli v banki. V upravi banke je sicer še članica uprave Barbara Cerovšek Zupančič.

Deželna banka Slovenije, v katere lastniško strukturo sta marca vstopili družbi Skupina Prva in Prva osebna zavarovalnica, je lani ustvarila 3,81 milijona evrov čistega dobička, kar je 55 odstotkov več kot v letu 2016. Dobiček pred davki se je povečal za 58 odstotkov na 4,66 milijona evrov. Operativni dobiček pred oslabitvami, rezervacijami in obdavčitvijo je dosegel devet milijonov evrov.

Bilančna vsota banke je konec decembra 2017 znašala 931,03 milijona evrov. Povečala se je za nekaj več kot 10 odstotkov, predvsem zaradi povečanja kreditov od centralne banke in vlog gospodinjstev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar