FinD - Novice - Goldman Sachs z rastjo četrtletnega dobička in novim glavnim izvršnim direktorjem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.7.2018

Goldman Sachs z rastjo četrtletnega dobička in novim glavnim izvršnim direktorjem

New York, 17. julija (STA) - Ameriška banka Goldman Sachs je s poslovnimi rezultati v drugem četrtletju letošnjega leta presegla pričakovanja analitikov Wall Streeta. Napovedala pa je tudi menjavo na vrhu, saj bo sedanjega glavnega izvršnega direktorja Lloyda Blankfeina 1. oktobra na položaju zamenjal predsednik banke David Solomon.

Čisti dobiček banke je v primerjavi s primerljivim obdobjem lani po poročanju CNBC narasel za 40 odstotkov na 2,57 milijarde dolarjev ali 5,98 dolarja na delnico. Analitiki so pričakovali rast na 4,66 dolarja na delnico.

Prihodki so narasli za 19 odstotkov na 9,40 milijarde dolarjev, pričakovanja pa so se gibala okrog 8,7 milijarde dolarjev.

Kljub odličnim rezultatom so se delnice banke, ki so letos izgubile že več kot devet odstotkov vrednosti, po objavi rezultatov spustile še nižje. Izgubile so skoraj poldrugi odstotek.

Goldman Sachs je z investicijskim poslovanjem povečal prihodke za 18 odstotkov na 2,05 milijarde dolarjev, upravljanje s premoženjem mu je prihodke povečalo za 20 odstotkov na 1,84 milijarde dolarjev, posojilna dejavnost pa za 23 odstotkov na 1,94 milijarde dolarjev.

Stroški poslovanja brez kompenzacij so sicer narasli za 24 odstotkov na 2,66 milijarde dolarjev.

Banka, ki bo kmalu praznovala 150 let delovanja, je na razpotju, saj se po 12 letih poslavlja šef Blankfein. Njegov naslednik Solomon napoveduje krepitev poslovanja s potrošniki.

56-letni Solomon je investicijski bankir, ki se je z leti povzpel po lestvici navzgor do vrha, vmes pa je našel čas za honorarno delo kot DJ. Blankfein bo od 1. oktobra do konca leta ostal na čelu upravnega odbora banke, kasneje pa bo oba položaja zasedel Salomon.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar