FinD - Novice - Netflix v drugem četrtletju z višjim dobičkom, a manj novimi naročniki
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2018

Netflix v drugem četrtletju z višjim dobičkom, a manj novimi naročniki

San Francisco, 17. julija (STA) - Ameriški ponudnik video vsebin Netflix je v drugem četrtletju vknjižil 3,9 milijarde dolarjev (3,3 milijarde evrov) prihodkov in 384 milijonov dolarjev (324 milijonov evrov) čistega dobička, kar je pri slednjem skoraj šestkrat toliko kot v enakem obdobju lani. Rast števila novih naročnikov je bila medtem skromnejša od pričakovanj.

V drugem lanskem četrtletju je Netflix po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ustvaril 2,8 milijarde dolarjev (2,4 milijarde evrov) prihodkov in 66 milijonov dolarjev (56 milijonov evrov) čistega dobička.

Število novih naročnikov se je tedaj povečalo za 5,2 milijona, kar je toliko kot v letošnjem drugem četrtletju, a je Netflix tokrat delničarjem napovedal bistveno višjo rast, glede katere točnih podatkov sicer ne razkrivajo. Skupno ima Netflix trenutno 130 milijonov naročnikov.

"Drugo četrtletje je bilo močno, ne pa sijajno. Dobiček, marže in prihodki so skladni z napovedmi in občutno višji kot lani," so v družbi zapisali v sporočilu. Vlagateljev to kljub vsemu očitno ni prepričalo, saj so Netflixove delnice v prvih urah trgovanja po objavi rezultatov izgubile 13 odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar