FinD - Novice - Evropska sredstva za promocijo digitalizacije Slovenije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.7.2018

Evropska sredstva za promocijo digitalizacije Slovenije

Ljubljana, 13. julija (STA) - Projekt spodbujanja povpraševanja po storitvah dostopa do interneta - promocije digitalizacije Slovenije je dobil evropska sredstva. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za izvedbo 650.000 evrov vrednega projekta prispeval 520.000 evrov, 274.560 evrov za Vzhodno Slovenijo in 245.440 evrov za Zahodno Slovenijo.

Kot so sporočili s službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad izdala odločitev o finančni podpori za omenjeni projekt, delež prebivalcev Slovenije, ki ne vidijo potrebe po digitalnem preoblikovanju in večji vključenosti v digitalno družbo, in tistih, ki še nikoli niso uporabljali interneta, predstavlja eno od ključnih razvojnih ovir.

"Namen projekta je zato spodbujati in dvigniti uporabo digitalnih tehnologij in interneta, kar bo prispevalo k digitalizaciji družbe, uporabo elektronskih storitev in uporabo informacijske družbe (e-uprava, e-bančništvo, e-nakupovanje, e-zdravje ...)," so poudarili.

V okviru projekta bodo s promocijskimi aktivnostmi spodbujali povpraševanje po uporabi digitalnih tehnologij in interneta ter povečanje dostopa do interneta ter s tem večjega števila širokopasovnih priključkov hitrosti vsaj 100 Mb/s.

"S predstavitvijo pomembnosti digitalizacije in digitalne preobrazbe družbe se bo ozavestilo prebivalce in podjetja o prednostih uporabe storitev elektronskih komunikacij, ob upoštevanju specifičnih lastnosti in potreb ciljnih skupin," so še navedli na vladni službi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar