FinD - Novice - Velika Britanija z globo nad Facebook
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.7.2018

Velika Britanija z globo nad Facebook

London, 11. julija (STA) - Britanski organ za zaščito podatkov ICO je v okviru preiskave, ali je prišlo do zlorabe osebnih podatkov v predvolilni kampanji za referendum o prihodnosti Velike Britanije v EU, v noči na danes napovedal, da bo ameriškemu Facebooku naložil globo v višini pol milijona funtov (565.000 evrov), ker ni ustrezno zavaroval podatkov uporabnikov.

Gre za najvišjo možno globo v okviru britanskega zakona o varovanju podatkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pred dokončno odločitvijo britanskega organa ima Facebook možnost zagovora, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Britanska preiskava je bila od začetka leta osredotočena prav na Facebook, ko se je izvedelo, da je aplikacija, ki je po vsem svetu zbirala podatke o več deset milijonih uporabnikov Facebooka, zlorabila podatke. V preiskavi so ugotovili, da je Facebook kršil zakonodajo, ker ni varoval osebnih podatkov in ni transparentno objavil, kako lahko drugi uporabljajo te podatke.

Facebook je letos priznal, da je britansko svetovalno podjetje Cambridge Analytica, ki se je ukvarjalo tudi s predsedniškimi volitvami v ZDA leta 2016, pridobilo podatke 87 milijonov uporabnikov Facebooka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar