FinD - Novice - Iz Bruslja Španiji in Grčiji dodatnih 45,6 milijona evrov pomoči za migracijske izzive
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.7.2018

Iz Bruslja Španiji in Grčiji dodatnih 45,6 milijona evrov pomoči za migracijske izzive

Bruselj, 02. julija (STA) - Evropska komisija bo Španiji in Grčiji dodelila dodatnih 45,6 milijona evrov nujne pomoči za soočanje z migracijskimi izzivi. Španija bo prejela 25,6 milijona evrov, Grčija po posredno 20 milijonov evrov, so danes sporočili v Bruslju.

Španija bo pomoč iz Bruslja dobila za izboljšanje sprejemnih zmogljivosti na južni obali ter v španskih esklavah na severu Afrike, Ceuti in Melilli. Visoki komisariat Združenih narodov za begunce (UNHCR) bo dobil finančna sredstva za izboljšanje sprejemnih razmer v Grčiji, zlasti na otoku Lezbos.

Kot so še danes sporočili v Bruslju, je bil z omenjenimi odobrenimi sredstvi dosežen pomemben mejnik - Evropska komisija je v okviru nujne pomoči v finančnem obdobju med letoma 2014 in 2020 skupno mobilizirala že več kot milijardo evrov za pomoč državam članicam, ki se soočajo z največjimi migracijskimi pritiski, to pa so po navedbah iz sporočila za javnost Italija, Grčija, Bolgarija, Hrvaška, Nemčija, Švedska in Španija.

Evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos je ob tem dejal, da Evropska komisija na tak način nadaljuje z uresničevanjem svojih obvez do držav članic, ki se soočajo z migracijskimi pritiski.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar