FinD - Novice - Evropske borze negativno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.7.2018

Evropske borze negativno

Frankfurt/London/Pariz, 02. julija (STA) - Indeksi na evropskih borzah so obarvani rdeče. Vlagatelje skrbijo trgovinske napetosti med ZDA in Kitajsko ter politične negotovosti v Nemčiji.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se okoli 10.30 giblje odstotek pod izhodiščem. Toliko v Londonu in Parizu izgubljata tudi FTSE 100 in CAC 40, medtem ko je v Frankfurtu DAX približno 0,70 odstotka v minusu.

Vlagatelji v Evropi so zaskrbljeni nad dogajanjem v Nemčiji. Tam je Horst Seehofer, notranji minister in vodja Krščansko-socialne unije, ki je koalicijska partnerica, ponudil odstop z obeh položajev zaradi nestrinjanja z migracijsko politiko.

Zato v primerjavi z dolarjem vrednost izgublja tudi evro. Ta je doslej izgubil približno 0,24 odstotka in se giblje pri 1,1637 dolarja.

Zaradi Nemčije in napetosti v trgovinskih odnosih med ZDA in Kitajsko so zaskrbljeni tudi vlagatelji v Aziji. Osrednji indeksi na vodilnih borzah so izgubili več kot dva odstotka vrednosti, v zeleno so se v povprečju obarvale le delnice v Hongkongu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar