FinD - Novice - Hrvaška v prvem trimesečju s 14 odstotkov več prihodkov od turizma
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.7.2018

Hrvaška v prvem trimesečju s 14 odstotkov več prihodkov od turizma

Zagreb, 29. junija (STA) - Hrvaška je v prvih treh mesecih letos zabeležila 450,2 milijona evrov prihodkov iz naslova turizma, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, je danes objavila hrvaška centralna banka. Hrvaška je v prvem četrtletju zabeležila petino več turistov, povečal se je tudi delež te panoge v hrvaškem BDP.

Hrvaški minister za turizem Gari Cappelli je povedal, da so bili prihodki v začetku leta velik korak naprej v prizadevanjih turističnega sektorja, da bi bila Hrvaška konkurenčna turistična država vse leto.

Ponovil je, da letos pričakuje nekaj manj kot milijardo evrov vlaganj v turizem, kar naj bi prispevalo k razvoju turističnih mest in krepitvi celotnega hrvaškega gospodarstva.

Delež turizma v bruto domačem proizvodu (BDP) je po podatkih hrvaškega ministrstva za turizem v prvem četrtletju letos znašal štiri odstotke, kar je 0,2 odstotne točke več kot v enakem obdobju lani.

Na Hrvaškem so v prvem letošnjem trimesečju zabeležili 894.000 prihodov turistov, kar je za 19 odstotkov več kot v lanskem obdobju, število nočitev pa se je povečalo za 20 odstotkov na 2,3 milijona.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar