FinD - Novice - V Polzeli bo julija ugasnila celotna proizvodnja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.6.2018

V Polzeli bo julija ugasnila celotna proizvodnja

Polzela, 29. junija (STA) - V Tovarni nogavic Polzela, ki je v stečaju od decembra 2016, bo julija ugasnila celotna proizvodnja. Kot je danes za STA povedal stečajni upravitelj družbe Zlatko Hohnjec, bodo tovarno zaprli, ker po zakonu podjetje v stečaju lahko obratuje največ leto dni.

Julija bodo tako z delom prenehali v pletilnici, šivalnici in pakirnici, medtem ko bodo maloprodajne trgovine ostale odprte do odprodaje zalog nogavic.

V Polzeli, kjer so proizvodnjo po uvedbi stečaja znova vzpostavili februarja lani, je po Hohnjčevih pojasnilih zaposlenih 85 delavcev, od tega jih bo 20 do 25 obdržal še naprej za potrebe maloprodaje in skladišča, ostali pa bodo pristali na zavodu za zaposlovanje.

Stečajni upravitelj sicer nadaljuje s prodajo premoženja družbe. V četrtek je že tretjič skušal prodati Tovarno nogavic Polzela, a ni bilo nobenega dražitelja. Hohnjec bo zdaj preveril interes morebitnih kupcev in se potem odločil glede nove prodajne ponudbe. Vse bolj pa se nagiba k posamični prodaji nepremičnin, premičnin, blagovne znamke in zalog.

Hohjnec je izklicno ceno za poslovno celoto Polzele na prvem zbiranju ponudb postavil pri 2,8 milijona evrov, pri drugem pa pri 2,4 milijona evrov. Na tokratnem, tretjem, poskusu je bila izhodiščna cena postavljena pri 2,46 milijona evrov.

Hohnjec je med stečajem priznal za 8,2 milijona terjatev, od tega za 3,1 milijona evrov prednostnih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar