FinD - Novice - Gen-I izdal za 20 milijonov evrov obveznic
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.6.2018

Gen-I izdal za 20 milijonov evrov obveznic

Ljubljana, 29. junija (STA) - Družba Gen-I je uspešno zaključila sočasno izdajo dolžniškega vrednostnega papirja - obveznice ter instrumenta denarnega trga - komercialnega zapisa, so iz družbe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Z izdajo obveznic si je družbe zagotovila 20 milijonov evrov.

Obe izdaji "sta bili s strani investitorjev odlično sprejeti, saj je družba s strani zainteresiranih vlagateljev prejela zavezujoče ponudbe v vrednosti, ki je za dvakrat presegla napovedan znesek zadolžitve družbe na kapitalskem trgu", so povedali v Gen-I.

Iz NLB, ki je organizirala izdajo obveznic, so sporočili, da je šlo za izdajo v vrednosti 20 milijonov evrov z ročnostjo 45 mesecev in obrestno mero 2,4 odstotka letno. Pri komercialnih zapisih v Gen-I zneska ne razkrivajo, je pa šlo za papirje z ročnostjo 360 dni in obrestno mero 1,1 odstotka letno.

Namen izdaj je financiranje kratkoročnega in trajnega obratnega kapitala izdajatelja ter razpršitev strukture virov v primerjavi z bančnim kreditiranjem. Obveznice družbe bodo tudi prvič uvrščene na Ljubljansko borzo, kar v Gen-I vidijo kot enega od vzrokov za tako veliko zanimanje investitorjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar