FinD - Novice - Delničarjem Elektra Celje 13 centov dividende
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.6.2018

Delničarjem Elektra Celje 13 centov dividende

Celje, 28. junija (STA) - Delničarji Elektra Celje so na današnji skupščini podprli predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH), da se za izplačilo dividend nameni ves lanski bilančni dobiček. Tako si bodo razdelili vseh 3,145 milijona evrov, dividenda na delnico je 13 centov bruto, izhaja iz zapisnika skupščine družbe, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Skupščina je upravi in nadzornemu svetu družbe za delo v lanskem letu podelila razrešnico, za revizorja letošnjega poslovanja pa imenovala družbo BDO revizija.

Delničarji so se sicer seznanili tudi z revidiranim poročilom o poslovanju družbe in skupine v lanskem letu. Kot so v sporočilu po skupščini zapisali v društvu Mali delničarji Slovenije (MDS), je Elektro Celje leto 2017 končalo z nekaj manj kot 10 milijonov evrov dobička, kar je osem odstotkov več kot leto prej in rahlo nad načrti. Zvišali so se tudi prihodki, za tri odstotke na 67,45 milijona evrov. Za investicije so lani namenili 22,1 milijona evrov.

Skupščina se je seznanila tudi s poročilo o kupovanju lastnih delnic. Po pojasnilih MDS je uprava Elektra Celje lani odkupila le 32.491 lastnih delnic, kar predstavlja 0,13-odstotni delež.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar