FinD - Novice - Koprski svetniki o odprtih vprašanjih med občino in Luko Koper
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.6.2018

Koprski svetniki o odprtih vprašanjih med občino in Luko Koper

Koper, 28. junija (STA) - Koprski občinski svetni bodo na današnji izredni seji med drugim obravnavali tudi problematiko razvojnih načrtov Luke Koper z vidika lokalne skupnosti. Med upravljavcem koprskega pristanišča in mestno občino je na tem področju kar nekaj odprtih vprašanj, med temi je najbolj aktualno podaljšanje prvega pomola.

Koprski župan Boris Popović bo svetnike seznanil z dogajanjem na področju izvajanja luških načrtov od zadnje seje občinskega sveta konec maja in od svetnikov pridobil stališče glede nadaljnjih korakov občine, so za STA povedali na koprski občini.

Agencija RS za okolje je sicer Luki Koper pred dnevi vnovič izdala okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola, potem ko je upravno sodišče na podlagi pritožbe koprske občine že izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje pomola za 100 metrov pred tem razveljavilo in ga vrnilo v vnovično odločanje.

Luka Koper je tako korak bližje izvedbi te zanjo pomembne naložbe, pri kateri pa se je, tako kot pri nekaterih drugih vprašanjih, zapletla v spor z Mestno občino Koper, predvsem zaradi dvomov občine o predvidenih okoljskih vplivih podaljšanja.

Za zdaj še ni znano, ali bo koprska občina posegla po dodatnih pravnih sredstvih za zaščito svojih interesov. Tudi o tem bo najbrž tekla beseda na današnji seji.

Podaljšanje prvega pomola je za Luko Koper najpomembnejša strateška naložba, saj bo kontejnerski terminal v prihodnjih petih letih deležen največjega dela planiranih investicij, ki naj bi skupaj dosegle skoraj pol milijarde evrov.

Koprska občina ima v luči delovanja in nadaljnjega razvoja Luke skrbi tudi glede povečanega hrupa in drugih negativnih vplivov na življenje prebivalcev v mestu, ki sega do same ograje pristanišča. Glede obvladovanja hrupa so v Luki že pripravili nabor kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar