FinD - Novice - Na čelo inšpektoratov za obrambo in varstvo pred nesrečami Zupanc in Šestan
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.6.2018

Na čelo inšpektoratov za obrambo in varstvo pred nesrečami Zupanc in Šestan

Ljubljana, 27. junija (STA) - Vlada, ki opravlja tekoče posle, je na dopisni seji za vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja v inšpektoratu za obrambo s 15. julijem imenovala Romana Zupanca. Za vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja v inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami na ministrstvu za obrambo pa je s 4. julijem imenovala Srečka Šestana.

Kot v. d. bosta inšpektorata vodila do imenovanja glavnih inšpektorjev, a največ za šest mesecev, so zapisali v sporočilu po seji.

Vlada je sprejela tudi sklep o imenovanju štirih članov sveta Javne agencije RS za varnost prometa za mandatno obdobje petih let. V svet je kot predstavnike ustanovitelja imenovala Emilijo Placer Tušar, Jureta Prestorja, Petra Liparja in Vesno Kerstin Petrič.

Prav tako je določila nekaj svojih predstavnikov v svetih zdravstvenih zavodov. V svet Psihiatrične bolnišnice Ormož je za štiriletni mandat kot predstavnike ustanovitelja imenovala Petra Požuna, Majdo Hostnik, Matjaža Tavčarja in Dejana Doberška.

Požuna je razrešila iz sveta Psihiatrične bolnišnice Vojnik, saj je podal odstopno izjavo, in namesto njega imenovala Majo Arbeiter. Odstopno izjavo je podala tudi Tanja Mate, namesto katere je vlada za člana sveta Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana imenovala Tomaža Ramovša.

Po sklepu vlade bo v svetu Splošne bolnišnice Celje namesto Anice Užmah, ki je bila imenovana za direktorico ptujske bolnišnice, Polona Rifelj. V svetu Psihiatrične bolnišnice Begunje pa bo Užmahovo nadomestila Monika Ažman.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar