FinD - Novice - Moška prevlada v ameriški finančni industriji še vedno očitna
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.6.2018

Moška prevlada v ameriški finančni industriji še vedno očitna

New York, 27. junija (STA) - V ameriški finančni industriji na vodilnih mestih še vedno prevladujejo moški. Ženske namreč zasedajo manj kot 17 odstotkov vodilnih položajev v investicijskem bančništvu in manj kot 11 odstotkov v hedge skladih, ugotavlja študija organizacije Catalyst.

Anketa televizije CNBC in družabnega medija Linkedin, ki je zajela 1000 moških in žensk v finančni industriji, ugotavlja, da se kljub razcvetu gibanja proti spolnim napadom in diskriminaciji "Jaz tudi" v finančni industriji ni veliko spremenilo.

Okrog devet odstotkov žensk opazi, da jim odločitve šefov onemogočajo napredovanje, pri moških pa imajo tak občutek štirje odstotki. Približno osem odstotkov žensk meni, da so izključene iz tako imenovanega mreženja in družabnega življenja, kot so na primer pijače po službi in igre golfa, tak občutek pa imata le dva odstotka moških.

Skoraj dve tretjini žensk menijo, da imajo manj možnosti za napredovanje kot moški kolegi, o tem, da so možnosti enake, se strinja 56 odstotkov moških in 37 odstotkov žensk.

Okrog 19 odstotkov žensk meni, da je problem pomanjkanje žensk na vodilnih položajih, s čimer se strinja le 12 odstotkov moških. Tretjina moških in žensk pa soglaša, da je največji problem pristranska korporacijska kultura.

Povsem pričakovano anketa ugotavlja, da 32 odstotkov vodilnih v finančni industriji opaža napredek proti diskriminaciji žensk, to pa opaža le 23 odstotkov zaposlenih, ki niso na vodilnih položajih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar