FinD - Novice - Celjski občinski svetniki potrdili rebalans proračuna
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.6.2018

Celjski občinski svetniki potrdili rebalans proračuna

Celje, 26. junija (STA) - Svetniki Mestne občine Celje so na današnji seji po hitrem postopku sprejeli odlok o rebalansu proračuna občine. Več kot 40 odstotkov celotnega rebalansa proračuna predstavljajo odhodki in transferji za investicije, so sporočili iz občine.

V skupnem seštevku so v rebalansu predvideni prihodki 66,8 milijona evrov. V proračunu, ki je bil sprejet decembra lani, so sicer predvidevali 61,2 milijona evrov prihodkov in 64,3 milijona evrov odhodkov. Do razlike je prišlo tudi zaradi spremenjene dinamike črpanja evropskih sredstev, so pojasnili na občini.

Prejšnji teden so prejeli sklep o dodelitvi 1,6 milijona evrov za energetsko obnovo javnih objektov v javno-zasebnem partnerstvu, večji del finančnih tokov pa pričakujejo v naslednjem letu.

Investicijski odhodki in investicijski transferji sicer predstavljajo več kot 40 odstotkov celotnega rebalansa proračuna. V petek so oddali vlogi za vzpostavitev sistema Park&Ride ter za ureditev severne povezovalne ceste, izvajajo se ukrepi s področja trajnostne mobilnosti iz celostne prometne strategije občine.

Sprejeli so tudi sklep o dodelitvi sredstev v višini 745 tisoč evrov za izboljšanje kolesarskega prometa in javnega potniškega prometa v občini, pričakujejo pa še sklep o dodelitvi sredstev za projekt Generator, ki podpira okoljsko manj obremenjujočo gradnjo, so še sporočili iz Mestne občine Celje.

V juliju predvidevajo začetek del v projektu energetske prenove javnih objektov, prav tako pa načrtujejo, da bodo do konca leta zaključili tudi z deli na Muzejskem trgu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar