FinD - Novice - Še letos eDavki tudi kot mobilna aplikacija
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.6.2018

Še letos eDavki tudi kot mobilna aplikacija

Ljubljana, 23. junija (STA) - Finančna uprava RS (Furs) se je lotila obsežne prenove svojega informacijskega sistema eDavki. Že v kratkem bo uporabnike razveselila nova grafična podoba, do konca leta bo fizičnim osebam na voljo tudi kot mobilna aplikacija, prihodnje leto pa se bo začela še tehnična nadgradnja sistema.

Grafično prenovljeni eDavki bodo zavezancem na voljo od 8. julija, so sporočili iz Fursa. Vsebina strani bo strukturirana na novo, do informacij pa bo mogoče dostopati preko nove sheme opisa storitev. Zato bo Furs postopoma umaknil obrazce s svojih spletnih strani.

Mobilna aplikacija eDavki bo fizičnim osebam na voljo konec leta. Prinesla bo številne nove funkcionalnosti, med drugim tudi personalizirani koledarček, preko katerega bodo zavezanci prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah, kot denimo obvestilo o izteku roka plačila določenega davka.

V naslednjem letu se bo začela tehnična nadgradnja sistema eDavki, pri čemer bodo postopoma uvajali številne poenostavitve, ki bodo zavezancem olajšale uporabo sistema. Med novostmi na Fursu izpostavljajo storitev za spletno prijavo in e-podpis SI-PASS, na podlagi katerega bodo lahko sistem eDavki nemoteno uporabljali vsi davčni zavezanci, ne glede na to, kakšen računalnik ali operacijski sistem uporabljajo.

Informacijski sistem eDavki, ki ga davčni zavezanci uporabljajo že od leta 2003, bo tako deležen prve večje prenove, čeprav ga stalno nadgrajujejo in posodabljajo z novimi funkcionalnostmi. Pred leti so tako npr. v sistem vključili elektronsko vročanje dokumentov, od letos pa fizične osebe za vstop ne potrebujejo več certifikata, pač pa zadoščata uporabniško ime in geslo.

Sistem eDavki trenutno uporablja več kot 50.000 fizičnih oseb in vsi podjetniki in podjetja, ki morajo s Fursom poslovati elektronsko na podlagi zakona. Na Fursu pričakujejo, da se bo zaradi napovedanih novosti število uporabnikov še povečalo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar