FinD - Novice - Cene stanovanjskih nepremičnin v prvem četrtletju višje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2018

Cene stanovanjskih nepremičnin v prvem četrtletju višje

Ljubljana, 22. junija (STA) - Cene stanovanjskih nepremičnin so se v prvem četrtletju leta v primerjavi z lanskim zadnjim četrtletjem zvišale za 4,4 odstotka. Najizraziteje so se podražile nove stanovanjske nepremičnine, in sicer za 7,6 odstotka. Na letni ravni so se cene stanovanjskih nepremičnin zvišale za 13,4 odstotka, cene novih stanovanj pa kar za 24,7 odstotka.

Cene novih stanovanj so se v prvem četrtletju glede na prejšnje četrtletje zvišale za devet odstotkov, cene novih družinskih hiš pa za 2,4 odstotka, kažejo danes objavljeni podatki statističnega urada.

Cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin rastejo že od začetka leta 2016. V prvem četrtletju so se glede na prejšnje četrtletje zvišale za 4,1 odstotka, kar je najvišja četrtletna rast po letu 2007. Število prodaj je bilo tudi v tem četrtletju visoko (2433).

Rabljena stanovanja v Ljubljani so se glede na prejšnje četrtletje podražila za 4,6 odstotka, rabljena stanovanja v preostali Sloveniji pa za 2,3 odstotka. Cene rabljenih družinskih hiš so s ponovno zvišale, glede na prejšnje četrtletje za 5,9 odstotka.

Cene stanovanjskih nepremičnin so bile med januarjem in marcem na letni ravni v povprečju višje za 13,4 odstotka. Najbolj so se zvišale cene novih stanovanj (za 27,4 odstotka); sledile so cene novih družinskih hiš (za 20,4 odstotka), rabljenih stanovanj v občini Ljubljana (za 15,9 odstotka), rabljenih stanovanj v preostali Sloveniji (za 10,4 odstotka) in rabljenih družinskih hiš (za 9,7 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar