FinD - Novice - Za učinkovito organizacijo delovnega časa v trgovini pomembno tudi sodelovanje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2018

Za učinkovito organizacijo delovnega časa v trgovini pomembno tudi sodelovanje

Ljubljana, 21. junija (STA) - Trgovinska zbornica Slovenije je s Sindikatom delavcev trgovine Slovenije pripravila konferenco o organizaciji delovnega časa v trgovinski dejavnosti. Ključna ugotovitev je bila, da večja motiviranost zaposlenih, boljše medgeneracijsko sodelovanje in ekipno delo vodijo k lažji in boljši organizaciji dela ter tudi k večjemu zadovoljstvu delavcev.

Kot so sporočili iz zbornice, so udeleženci današnje konference sklenili, da večja motiviranost in dvig kompetenc zaposlenih, večje medgeneracijsko sodelovanje in ekipno delo vodijo k lažji in boljši organizaciji dela. Omogočajo tudi večje zadovoljstvo zaposlenih ter posledično zmanjšujejo obseg nepravilnosti, krepijo produktivnost in povečujejo uspešnost poslovnih subjektov.

Težave in različne konfliktne situacije, ki se pojavljajo v praksi, je po besedah generalnega sekretarja sindikata Ladija Rožiča mogoče razreševati le s stalnim socialnim dialogom ter izobraževanjem in usposabljanjem vseh deležnikov.

V osrednjem delu konference je Simona Šarotar Žižek z mariborske ekonomsko-poslovne fakultete predstavila ključne pristope in načela optimalne organizacije delovnega časa, in sicer vplivne dejavnike na organizacijo delovnega časa, načela in pravila organizacije dela ter pomen dobrega vodenja in dobre prakse.

Posebej je izpostavila, da so posledice dobre organiziranosti dela večja motiviranost, kreativnost, zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih ter posledično večja produktivnost in uspešnost podjetij.

Konferenca je potekala v sklopu projekta Trgovinko krepi našo usposobljenost in socialni dialog v trgovini.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar