FinD - Novice - Malim in srednjim podjetjem s področja turizma na voljo 11,2 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2018

Malim in srednjim podjetjem s področja turizma na voljo 11,2 milijona evrov

Ljubljana, 21. junija (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za 11,2 milijona evrov vreden javni razpis za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma. Sredstva bodo namenjena za povečanje snovne in energetske učinkovitosti na obmejnem problemskem območju.

Kot so sporočili iz omenjene vladne službe, ki je organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, so cilji javnega razpisa zmanjšanje stroškov poslovanja mikro, malih in srednje velikih podjetij zaradi uvajanja ukrepov snovne in energetske učinkovitosti oziroma večje rabe obnovljivih virov.

Med cilji so našteli še zmanjšanje okoljskega vpliva delovanja omenjenih podjetij na področju turizma, povečanje njihove dodane vrednosti, zmanjšanje razvojnega zaostanka malih in srednjih podjetij s področja turizma in zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.

Prijavitelji so mala in srednja podjetja, ki niso v javni lasti, ali fizične osebe ter imajo status samostojnega podjetnika. Delovati morajo na področju turizma ter biti registrirani za eno od dejavnosti po standardni klasifikaciji dejavnosti, so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar