FinD - Novice - Poljska: Evrski proračun bi lahko pomenil konec EU
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2018

Poljska: Evrski proračun bi lahko pomenil konec EU

Varšava, 21. junija (STA) - Torkov dogovor o proračunu območja z evrom med nemško kanclerko Angelo Merkel in francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom bi po mnenju Poljske lahko pomenil konec EU, saj bi odtegnil sredstva iz skupnega proračuna vseh članic unije. Če želijo države z evrom denar za dodaten proračun evrskega območja, je to njihova stvar, menijo na Poljskem.

Iz kabineta poljskega predsednika Andrzeja Dude so sporočili, da je morebitni proračun držav iz območja evra njihova notranja zadeva, ki ne sme vplivati na siceršnje delovanje EU, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poljska, članica EU, namreč ni del območja z evrom.

Nemčija in Francija sta ta teden podprli idejo evrskega proračuna, ki bi ga po pričakovanju Pariza in Berlina od leta 2021 naprej oblikovali znotraj proračuna EU.

Proračun naj bi imel lastno upravljalsko strukturo in bil "resnični proračun z letnimi prihodki in izdatki", je dejal francoski voditelj. Ni pa želel govoriti o velikosti takšnega proračuna, saj naj bi o tem razpravljali z drugimi članicami območja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar