FinD - Novice - Vse več pacientov se obrača na zastopnike njihovih pravic
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2018

Vse več pacientov se obrača na zastopnike njihovih pravic

Ljubljana, 21. junija (STA) - Vlada je danes sprejela besedilo poročila o stanju varstva pacientovih pravic za leto 2017. Iz njega je razvidno, da je število pacientov, ki se obrnejo na zastopnike pacientovih pravic, za približno četrtino več kot leto prej. Prav tako je vlada potrdila poročilo o uresničevanju akcijskega programa za invalide 2014-2021 v letu 2017.

V državnem poročilu o stanju varstva pacientovih pravic za leto 2017 je povzetek poročil o opravljenem delu zastopnikov pacientovih pravic in poročila državne komisije za varstvo pacientovih pravic, so sporočili z vlade.

V letu 2017 se je na zastopnike pacientovih pravic obrnilo 10.338 pacientov, izvedenih je bilo 1211 neformalnih posredovanj pri izvajalcih in 199 prvih obravnav kršitev pacientovih pravic. Porast števila pacientov, ki so se obrnili na zastopnike, gre na eni strani pripisati večji prepoznavnosti zastopnikov, po drugi pa tudi boljšemu poročanju zastopnikov, je zapisano.

Vlada je danes sprejela tudi poročilo o uresničevanju akcijskega programa za invalide v letu 2017. Kot so zapisali v vladi, so v preteklem letu uresničili več ukrepov, ki bodo prispevali k večji kakovosti življenja invalidov. Med drugim je DZ sprejel zakon o osebni asistenci, nov gradbeni zakon, ki je povezan tudi z dostopnostjo objektov, in zakon o motornih vozilih, ki med drugim vsebuje tudi nove določbe, ki lajšajo obveznosti oseb z invalidnostjo, so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar