FinD - Novice - Za danes napovedan izrek sodbe Ročniku in Veršičevi v zadevi Klasje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2018

Za danes napovedan izrek sodbe Ročniku in Veršičevi v zadevi Klasje

Celje, 22. junija (STA) - Na Okrožnem sodišču v Celju je za danes opoldne napovedan izrek sodbe velenjskemu podjetniku Tomažu Ročniku in nekdanji direktorici celjskega Klasja Dragici Veršič. Obtožena sta zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti in s tem večmilijonskega oškodovanja družbe Klasja. Ta je sicer pred dobrimi tremi leti pristala v stečaju.

Specializirana državna tožilka Mojca Petan Žura Ročniku in Veršičevi očita, da sta leta 2007 vse nepremičnine Klasja prepisala na svoje zasebno podjetje Millcom Skupina, ki sta ga ustanovila prav s tem namenom. Uradno sta sicer plačala 11,5 milijona evrov, ki jih je Millcom dobil s posojilom, a je kupnina kot avans najemnine dobesedno v nekaj minutah romala nazaj Millcom Skupini.

O tem nihče ne bi vedel ničesar, če ne bi takratni prvi nadzornici Ireni Stanki Čurin čez pet let neznanci na mizo nastavili izpiska nenavadne transakcije. Vse dotlej je bila prepričana, da je kupnina ostala Klasju. Ročnika je kazensko ovadila, sledile so kriminalistične preiskave in sojenje.

Veršičeva in Ročnik trdita, da nista storila kaznivega dejanja in da sta s prepisom nepremičnin Klasje pravzaprav reševala. Kot trdita, so denacionalizacijski upravičenci takrat zahtevali preveč in bi s tem Klasje spravili v likvidnostne težave. In še, da sta prav zato nepremičnine leta 2013 Klasju tudi vrnila.

Tožilka o tej obrazložitvi dvomi, saj da ni iz nobenega dokumenta razvidno, da sta lastnika Millcom Skupine to namero res imela.

Za Ročnika zahteva štiri leta in dva meseca zapora, za Veršičevo pa dve leti in osem mesecev zapora. Za Ročnika zahteva višjo kazen, saj naj bi z oškodovanjem Klasja pridobil korist za svoja podjetja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar