FinD - Novice - Indija zvišuje carine na ameriške izdelke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2018

Indija zvišuje carine na ameriške izdelke

New Delhi, 21. junija (STA) - Indijska vlada je zvišala carine na 29 izdelkov, ki jih v veliki večini uvažajo iz ZDA, med drugim na kmetijske in kemične izdelke ter izdelke iz jekla. Analitiki potezo vidijo kot povračilni ukrep zaradi ameriškega zvišanja carin na uvoz jekla in aluminija. Nekatere carine v veljavo stopajo takoj, ostale pa bodo veljale od 4. avgusta.

Kot je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočilo indijsko finančno ministrstvo, so uvozno dajatev na čičeriko zvišali na 60 odstotkov, na orehe v lupini pa na več kot sto odstotkov. Zvišali so med drugim tudi carine na borovo in fosforno kislino ter na nekatere izdelke iz jekla.

ZDA so 1. junija zvišale carine na uvoz jekla iz Evrope na 25 odstotkov ter aluminija na deset odstotkov. Podobne ukrepe je Washington uvedel tudi proti številnim drugim državam, kar je utemeljil z ogrožanjem nacionalne varnosti.

Številne države so napovedale in mnoge tudi že uresničile povračilne ukrepe. Višje carine EU bodo denimo veljale od petka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar