FinD - Novice - Za podporo socialnemu podjetništvu v podravski regiji 1,3 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2018

Za podporo socialnemu podjetništvu v podravski regiji 1,3 milijona evrov

Ljubljana, 21. junija (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo Sociolab, katerega cilj je spodbuditi razvoj socialnega podjetništva v podravski regiji. Projekt je vreden 1,6 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 1,3 milijona.

Cilj projekta je vzpostaviti celovit ekosistem za krepitev potencialov posameznikov, iniciativ in skupnosti z namenom razmaha socialnega podjetništva v podravski regiji, so sporočili iz vladne službe.

Projekt bo podpiral povezano ustvarjanje in ohranjanje kvalitetnih trajnih delovnih mest v sektorju socialnega podjetništva ter širitev ponudbe dostopnih inovativnih produktov. S tem bodo po ocenah vladne službe zagotovili večjo socialno vključenost ranljivih skupin, kar bo prispevalo k zmanjševanju revščine, izboljšanju kakovosti življenja ter gospodarskemu in družbenemu razvoju te regije.

Projekt, ki temelji na dogovoru za razvoj podravske razvojne regije, bo izvajala Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma iz Maribora.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar