FinD - Novice - Luka Koper vnovič z okoljevarstvenim soglasjem za podaljšanje prvega pomola
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2018

Luka Koper vnovič z okoljevarstvenim soglasjem za podaljšanje prvega pomola

Koper, 20. junija (STA) - Agencija RS za okolje (Arso) je Luki Koper vnovič izdala okoljevarstveno soglasje, potem ko je upravno sodišče na podlagi pritožbe koprske občine že izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje pomola za 100 metrov razveljavilo in ga vrnilo v ponovno odločanje.

Luka Koper je tako korak bližje izvedbi te zanjo pomembne naložbe, pri kateri pa se je, tako kot pri nekaterih drugih vprašanjih, zapletla v spor z Mestno občino Koper, predvsem zaradi dvomov občine o predvidenih okoljskih vplivih podaljšanja.

Upravno sodišče v Novi Gorici je maja ugodilo pritožbi občine, odločbo Arsa razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje. Agencija bi morala namreč po mnenju sodišča v odločbi podrobneje obrazložiti izdano soglasje in se opredeliti do argumentov, ki jih je med postopkom nanizala občina.

Ko bodo odpravljene vse ovire, se bo Luka lahko lotila pridobivanja gradbenega dovoljenja za eno ključnih naložb v pristanišču, ki bi ji omogočila privezovanje dveh velikih kontejnerskih ladij sočasno ter s tem povečanje pretovora in več prostora za kontejnerje.

Podaljšanje prvega pomola je za Luko Koper najpomembnejša strateška naložba, saj bo kontejnerski terminal v prihodnjih petih letih deležen največjega dela planiranih investicij, ki naj bi skupaj dosegle skoraj pol milijarde evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar