FinD - Novice - Porsche vstopil v hrvaško družbo Rimac Automobili
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.6.2018

Porsche vstopil v hrvaško družbo Rimac Automobili

Zagreb, 20. junija (STA) - Nemški proizvajalec športnih avtomobilov Porsche je vstopil v hrvaškega razvijalca superšportnih avtomobilov in pogonske tehnologije Rimac Avtomobili in njegovo hčerinsko podjetje Greyp Bikes. Kupil je namreč 10-odstotni delež te hrvaške družbe. Kot so sporočili iz Rimaca, je namen partnerstva sodelovanje pri razvoju električnih vozil.

V družbi Rimac Automobili pričakujejo, da bo sodelovanje s Porschejem prispevalo, da bodo izpolnili svoj strateški cilj. Nameravajo postati vodilni dobavitelj tehnoloških rešitev za trg električnih avtomobilov visokih zmogljivosti in proizvajalec najbolj razburljivih športnih električnih avtomobilov.

Namestnik predsednika izvršnega odbora Porscheja Luth Meschke je ocenil, da je večinski lastnik hrvaške družbe Mate Rimac s svojim "impresivnim znanjem in razvojem povsem električnih superšportnih avtomobilov Concept_One in C_Two ter številnih drugih ključnih tehnoloških sklopov potrdil svoj položaj v svetu elektromobilnosti". Poudaril je, da pričakuje tesno sodelovanje med družbama.

Rimac je začel svoj podjetniški projekt dobesedno v garaži leta 2009, danes pa zaposluje 400 delavcev. Medtem so nabrali veliko izkušenj na področju razvoja električnih avtomobilov, baterijskih tehnologij, inovativnih infotainmentov, telemetrijskih in drugih ključnih avtomobilskih sistemov. Postali so pomemben dobavitelj velikim proizvajalcem avtomobilov, so še sporočili iz hrvaške družbe.

Rimčevo podjetje Greyp Bikes prav tako ponuja inovativne rešitve pri razvoju električnih koles.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar