FinD - Novice - Evropska sredstva za karierne centre za mlade
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.6.2018

Evropska sredstva za karierne centre za mlade

Ljubljana, 20. junija (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je kot organ upravljanja izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje projektov kariernih centrov za mlade. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je 2,5 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dva milijona evrov.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje dveh večletnih projektov kariernih centrov za mlade, ki bosta šolajoči mladini omogočila večjo dostopnost do storitev karierne orientacije, so zapisali na vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Karierna centra za mlade bosta izvajala več aktivnosti za opolnomočenje mladih glede načrtovanja kariere kot je informiranje o poklicih, spoznavanje njihovih interesov, lastnosti, kompetenc, prepoznavanje potreb delodajalcev in trga dela. Poleg tega bosta zagotavljala podporo svetovalnim delavcem in staršem pri izvedbi karierne orientacije za šolajočo mladino in razvoj novih pristopov pri izvajanju karierne orientacije za šolajočo mladino.

Programi in aktivnosti, ki jih bosta ponujala karierna centra, morajo biti oblikovani in izvedeni na način, da bodo nadgradili in dopolnili delo šol na področju karierne orientacije.

Sofinancirana bosta dva projekta kariernih centrov za mlade, in sicer eden v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in eden v kohezijski regiji Zahodna Slovenija. V vsaki izmed kohezijskih regij morajo biti vzpostavljene minimalno tri izpostave kariernega centra za mlade.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar