FinD - Novice - Na vrhu malega gospodarstva tudi o ukrepih za izboljšanje podjetniškega okolja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.6.2018

Na vrhu malega gospodarstva tudi o ukrepih za izboljšanje podjetniškega okolja

Brdo pri Kranju, 19. junija (STA) - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) na Brdu pri Kranju danes pripravlja vrh malega gospodarstva, na katerem bodo med drugim najuspešnejše stranke na volitvah seznanili s ključnimi ukrepi za izboljšanje podjetniškega okolja. Organizirali bodo tudi tematska mreženja in podelili nagrade Excellent SME.

Pred volitvami so politične stranke pripravile številne predloge, namenjene prijaznejšemu in enostavnejšemu poslovnemu okolju. Iz teh programov so na GZS izbrali 30 najkoristnejših ukrepov, pri čemer se po lastnih zagotovilih niso ozirali na to, katera stranka jih je predlagala. Podjetniki so imeli od konca maja možnost, da s spletnim glasovanjem določijo 12 najpomembnejših ukrepov, na današnjem vrhu pa bodo izglasovali ožji nabor sedmih ključnih ukrepov.

O ključnih ukrepih bodo danes seznanili tudi predstavnike najuspešnejših strank na volitvah, ti pa bodo imeli možnost, da se odzovejo in povedo, ali v njihovih strankah obstaja podpora za vključitev teh ukrepov v koalicijsko pogodbo nove vlade. To je nujni predpogoj, da bodo ti ukrepi tudi dejansko realizirani, poudarjajo v GZS.

Med predstavniki novoizvoljenih strank naj bi se dogodka udeležili Andrej Vizjak (SDS), Vojmir Urlep (LMŠ), Matjaž Han (SD) in Zdravko Počivalšek (SMC).

Na današnjem dogodku bodo udeležencem na voljo tudi tematska mreženja na temo prodora na tuje trge, sodelovanja z velikimi podjetji in gverilskih metod prodaje. Organizirali bodo tudi svetovanja v živo.

V okviru dogodka bo tudi letno srečanje imetnikov certifikata Excellent SME in podelitev nagrad Excellent SME.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar