FinD - Novice - Kitajska napoveduje povračilne carine za ZDA s 6. julijem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.6.2018

Kitajska napoveduje povračilne carine za ZDA s 6. julijem

Peking, 16. junija (STA) - Kitajska je danes napovedala, da bo prav tako uvedla carine na ameriško blago v vrednosti 50 milijard dolarjev. Prvi protiukrepi na ameriške carine na kitajsko blago bodo začeli veljati 6. julija, je sporočilo kitajsko ministrstvo za zunanjo trgovino.

Na seznamu je 659 uvoženih proizvodov iz ZDA, za katere bodo uvedli 25-odstotno carinsko stopnjo. Med njimi so tako kmetijski proizvodi kot tudi avtomobili, povzema nemška tiskovna agencija dpa. Natančnejšega seznama Peking za zdaj ni objavil.

Prve carine bodo začele veljati za 545 proizvodov in naj bi bile skupaj vredne 34 milijard dolarjev. Te carine naj bi začele veljati s 6. julijem. Carine za ostalih 114 proizvodov pa naj bi uvedli kasneje.

Če bodo ZDA nadaljevale z dvigovanjem carin, si pravico do podobnih ukrepov pridružuje tudi Kitajska, je še sporočilo ministrstvo za zunanjo trgovino.

Gre za odziv Pekinga na petkovo sporočilo ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da uvaja 25-odstotne carine na kitajsko blago v skupni vrednosti 50 milijard dolarjev. Carine bodo uvedene na kitajsko blago, ki "vsebuje industrijsko pomembne tehnologije", so sporočili iz Bele hiše.

V Pekingu so takoj napovedali protiukrepe v enaki vrednosti in obsegu. Poleg tega so v Pekingu tudi sporočili, da so prekinjeni vsi gospodarski in trgovinski dogovori z ZDA. Izrazili so obžalovanje, da je Washington "izzval trgovinsko vojno".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar