FinD - Novice - S&P obete za Slovenijo popravil iz stabilnih v pozitivne
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.6.2018

S&P obete za Slovenijo popravil iz stabilnih v pozitivne

Ljubljana, 16. junija (STA) - Bonitetna agencija Standard & Poor's (S&P) je v petek obete za Slovenijo popravila iz stabilnih v pozitivne. Bonitetno oceno, ki jo je sredi lanskega leta zvišala na A+, je ohranila. Agencija je izpostavila nadaljnjo gospodarsko rast in poudarila, da je ta odvisna tudi od javnih financ.

Za ministrstvo za finance je novica "še ena v nizu potrditev, da je Slovenija na pravi poti", so danes sporočili z ministrstva.

Ob tem so znova poudarili, da proces javnofinančne konsolidacije v Sloveniji še ni končan: "Odpornosti, s pomočjo katere bi lahko ublažili negativne učinke naslednje krize, kar je za Slovenijo kot izvozno usmerjeno gospodarstvo zelo pomembno, še nismo v zadostni meri okrepili."

Po mnenju ministrice Mateje Vraničar Erman, ki opravlja tekoče posle, je treba javne finance še naprej upravljati odgovorno. "Ne smemo ponavljati napak iz preteklosti, saj bomo sicer morali čez nekaj let znova sprejemati težke odločitve. Želim, da se temu izognemo in da v dobrih časih ustvarimo dovolj rezerve za blaženje negativnih učinkov naslednje krize," je ocenila.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar