FinD - Novice - Na Ptuju po 20 letih v gradnjo najemnih neprofitnih stanovanj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.6.2018

Na Ptuju po 20 letih v gradnjo najemnih neprofitnih stanovanj

Ptuj, 17. junija (STA) - Ptujska občina se je v sodelovanju z državnim stanovanjskim skladom po dveh desetletjih znova lotila gradnje 48 neprofitnih stanovanj. Kot so pojasnili na občini, vrednost celotnega projekta znaša 3,6 milijona evrov, od tega bo Mestna občina Ptuj zagotovila polovico denarja. Z gradnjo nameravajo začeti naslednje leto.

Na občini menijo, da bo gradnja stanovanj pripomogla k reševanju stanovanjskih izzivov socialno ogroženih skupin ter tudi k oživitvi Ptuja in zagotovitvi dodatnih parkirnih prostorov v tem delu mesta. Stanovalci Kraigherjeve in Hercegove ulice ter Ljudskega vrta bodo lahko dodatne parkirne prostore kupili ali najeli, so še pojasnili.

V zadnjih letih se je trend odseljevanja iz Ptuja sicer zmanjšal, v najstarejšem slovenskem mestu pa želijo s takšnimi ukrepi in investicijami trend obrniti v smer priseljevanja. Gradnja stanovanj izven starega mestnega jedra po mnenju predstavnikov občine prinaša mestu in prebivalcem številne koristi. Nova stanovanja bodo opremljena z dvigali in dovolj parkirnimi prostori, cenejše bo tudi njihovo vzdrževanje.

"V sodelovanju z državnim stanovanjskim skladom smo se odločili za gradnjo novega bloka z najemnimi stanovanji za mlade družine in starejše. Takšnih stanovanj za najem na Ptuju in v Sloveniji močno primanjkuje in čas je, da mladim in starejšim zagotovimo dostopne alternative za kakovostno bivanje. Verjamemo, da je to skupni interes mesta," pravi direktorica mestne uprave Andreja Komel.

Ker se na občini zavedajo, da bo načrtovana investicija zlasti v času gradnje vplivala na življenje v Kraigherjevi in Hercegovi ulici ter Ljudskem vrtu, bodo v postopke umeščanja in gradnje vključevali tudi javnost. V naslednjih dneh se bodo sestali z najbližjimi sosedi in jim predstavili projekt, temu bo sledila tudi javna razgrnitev projekta.

Zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov so v projekt vključili tudi dodatne možnosti za parkiranje. Del pokritih parkirnih površin v sklopu izgradnje bloka bo namreč namenjen tudi okoliškim prebivalcem, ki se bodo lahko odločili za njihov nakup.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar