FinD - Novice - Povprečna plača za april nižja od plače za marec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.6.2018

Povprečna plača za april nižja od plače za marec

Ljubljana, 15. junija (STA) - V Sloveniji je povprečna bruto plača za april znašala 1664,19 evra. V primerjavi s tisto za marec je bila nižja, nominalno za 0,4 odstotka, realno za 1,1 odstotka. V primerjavi s plačo za april lani pa je bila nominalno višja za 4,6 odstotka, realno pa za 3,1 odstotka, je danes objavil statistični urad.

Povprečna neto plača za april je znašala 1078,95 evra. V primerjavi z marcem je bila nominalno nižja za 0,4 odstotka, realno za 1,1 odstotka. V primerjavi z aprilom lani pa je bila nominalno višja za 3,9 odstotka, realno za 2,4 odstotka.

Povprečna neto plača za april je bila v zasebnem sektorju za 0,8 odstotka nižja, v javnem sektorju pa je bila za 0,5 odstotka višja od plače za marec.

V mesečni primerjavi se je najbolj znižala v finančnih in zavarovalniških dejavnostih, in sicer za devet odstotkov, vendar je bila kljub temu prav v teh dejavnostih najvišja in je znašala 1543,17 evra. Najbolj se je zvišala v kulturnih, razvedrilnih in rekreacijskih dejavnostih, za 7,3 odstotka.

Med regijami se je povprečna neto plača za april v primerjavi s plačo za marec najbolj zvišala v obalno-kraški regiji (za 3,6 odstotka), znižala pa v gorenjski regiji (za 2,8 odstotka). Višjo od slovenskega povprečja, za 8,5 odstotka, so jo ta mesec imeli le v osrednjeslovenski regiji, je navedel urad.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar