FinD - Novice - Intus invest 61-odstotni lastnik zdravilišča Topolšica
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.6.2018

Intus invest 61-odstotni lastnik zdravilišča Topolšica

Ljubljana, 15. junija (STA) - Družba Intus invest, katere po 50-odstotna lastnika sta Peter Krivc in Axor holding, je v prevzemni ponudbi za Naravno zdravilišče Topolšica pridobila 29,07 odstotka delnic. Ob objavi ponudbe je imela v lasti 32 odstotkov delnic, lastniški delež v Zdravilišču je tako zvišala nad 61 odstotkov.

Kot izhaja iz obvestila o izidu prevzemne ponudbe v današnjem Delu, je bila s tem ponudba, ki je trajala od 17. maja do 13. junija, v njej pa so za delnico ponudili 26 evrov, uspešna. Sprejelo jo je 21 akceptantov, ki so bili imetniki 17.048 delnic.

Uprava term je maja prevzemno ponudbo ocenila kot "v interesu ciljne družbe, saj ji prevzem zagotavlja finančne temelje za poslovanje v skladu z zastavljeno strategijo in zagotavlja dodatne potenciale za razvoj".

"Iz prospekta je razvidno, da prevzemnik ne načrtuje sprememb politike zaposlovanja ali krajev opravljanja poslov, zato tudi uprava po izvedeni prevzemni ponudbi ne pričakuje bistvenih sprememb," je zapisala.

Družbo Intus invest zastopa Krivc. Ta je član nadzornega sveta term Topolšica in izvršni direktor Axor holdinga. To je hotelska veja nekdanjega ACH in obvladuje Union Hotele z Grand hotelom Union, Hotelom Lev in Central hotelom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar