FinD - Novice - Nova direktorica ptujske bolnišnice se je predstavila svetu zavoda
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.6.2018

Nova direktorica ptujske bolnišnice se je predstavila svetu zavoda

Ptuj, 14. junija (STA) - Svetu zavoda Splošne bolnišnice Ptuj se je na sredini seji predstavila Anica Užmah, ki bo 1. julija na položaju direktorja nasledila Andreja Levaniča. Po besedah predsednika sveta zavoda Bojana Pahorja je poudarila, da namerava bolnišnico voditi v skladu z začrtanimi smernicami dosedanjega vodstva in ne namerava vpeljevati večjih sprememb.

"Oborožena z delovnimi izkušnjami na primarni ravni zdravstvene dejavnosti se podaja na ptujsko pot s cilji dvigniti strokovni nivo delovanja bolnišnice, uspešno izvesti zastavljeni sanacijski program, ki naj bi v tem tednu dočakal zadnje popravke usklajene s sanacijskim odborom ter bil v kratkem potrjen, ter nadaljevati realizacijo projekta izgradnje urgentnega centra," je po seji sveta zavoda za STA povedal Pahor.

Na seji so obravnavali tudi poročilo o poslovanju bolnišnice v prvih štirih mesecih letošnjega leta. Številke kažejo 341.000 evrov presežka odhodkov nad prihodki, kar je po Pahorjevih ocenah v mejah načrtovanega rezultata.

Sanacijski načrt ptujske bolnišnice predvideva, da bo ta zdravstvena ustanova s predvidenimi ukrepi začela pozitivno poslovati leta 2020. Finančni načrt za letos predvideva 900.000 evrov izgube.

Člani sveta zavoda so se seznanili še z najnovejšimi dogajanji v zvezi z načrtovano izgradnjo urgentnega centra. Vlada je konec aprila potrdila in dokončno odobrila ta projekt in po napovedih Levaniča, ki je trenutno vršilec dolžnosti direktorja, bi se gradnja morala začeti letos.

"Vodstvo bolnišnice v prihajajočih poletnih mesecih čaka intenzivno delo, če bo želelo v okviru projekta izgradnje urgentnega centra še pred iztekom letošnjega leta zakopati prve lopate," je ocenil predsednik sveta zavoda.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar